2013

VILD SMITH ▶︎

Vild $mith var en helt ny gruppe, da de overbevisende vandt KarriereKanonen i 2013. Efterfølgende fandt deres flabede og festlige numre hurtigt vej til et landsdækkende publikum. I 2014 var de indstillet til flere Gaffa Awards, nomineret til DMA for Årets Ide med computerspillet ’Spotted’, og de modtog platinplade og guldplade for henholdsvis ’Gør det godt’ og ’På det shit igen’. Bandakademiet hjalp bandet med at forhandle kontrakter på plads, lægge en strategi og satte dem sammen med Lasse Pilfinger (Djämes Braun), der hjalp dem med at skærpe deres numre. 

◀︎ THE MINDS OF 99

Det er gået stærkt for The Minds of 99 siden de vandt KarriereKanonen i 2013. De skrev kontrakt med pladeselskabet No.3 og udgav det anmelderroste debutalbum ‘The Minds of 99’ i foråret 2014. De er blevet udråbt til at være Danmarks næste store rockband, er blevet nomineret til flere priser ved både DMA, Gaffa Awards og Steppeulven i 2014. Bandet havde deres lyd og udtryk på plads, da de vandt KarriereKanonen, og Bandakademiet har primært bidraget med forhandling og rådgivning omkring kontrakter. Derudover har bandet draget nytte af Bandakademiets netværk.

◀︎ AMIN KARAMI

Efter Amin Karami og hans producerteam vandt KarriereKanonen 2013, blev der aftalt et forløb for de fire fyre, der blandt andet har budt på råd og vejledning omkring PR, liveperformance og produktion og sangskrivning. Sammen med gruppen har Bandakademiet fundet frem til relevante samarbejdspartnere, som Allan Skov (Friendly PR), Jonas Kenton og Silas Moldenhawer fra When Saints Go Machine og scenecoach Kristian Koch. Derudover har Bandakademiet sat et samarbejde op med Yo Akim (producer for blandt andre Lucy Love), der har produceret Amin Karamis single ’Monster’. Forløbet blev afsluttet, da Amin Karami skrev kontrakt med pladeselskabet Label:Made i oktober 2014. 

“Bandakademiets viden og erfaring har været en kæmpe hjælp til at forstå konsekvenserne af de valg, vi har truffet. Vinder man en konkurrence som KarriereKanonen, blæses der fra alle retninger. I sådan en proces er alle sindets sluser åbne, og man har brug for hjælp til at holde kursen. En båd uden køl klarer sig kun i medvind. Bandakademiet har været en slags køl for os.”