KarriereKanonen

KarriereKanonen er et unikt musikprojekt og Danmarks stærkeste talentudvikling.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 udfra et ønske om at give et markant løft til den dansksprogede rock. Man mente, at musikken savnede sine rødder og med KarriereKanonen gik man på udgik efter fremtidens musikalske stjerner. Nogle af vinderne de første par år, var navne som Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr, Marie Key og Tue West.

Siden 2009 har KarriereKanonen været et samarbejdsprojekt med nogle af de stærkeste spillere inden for den danske musikbranche: DR, Smukfest og Bandakademiet. Sammen sikrer parterne, at de udvalgte deltagere bliver tilbudt live show, airplay og talent- og karriereudvikling. Fokus er på at udfordre og udvikle talenterne, så de bliver rustet til en karriere inden for musik.

 I dag fokuserer KarriereKanonen på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt vinderne gennem de seneste par år, finder man navne som The Minds of 99, Vild $mith, The Eclectic Moniker, Djämes Braun og Kaliber.

For at komme i betragtning til KarriereKanonen skal man spille original musik og uploade det til dr.dk/karrierekanonen. Hvert år i marts udvælger en jury de 12 mest lovende artister, som går igennem et mindre udviklingsforløb inden de spiller en showcase koncert på Spot Festival. Herefter bliver otte udvalgt til også at give koncert på Smukfest. Endelig bliver tre vindere udnævnt, som hver får et unikt og skræddersyet talentforløb hos Bandakademiet.

De tre vindere får deres egen koncert på Smukfest året efter, og når de er klar til det, får de airplay på P3 og P6 BEAT. Derudover får de også hvert et unik forløb hos Bandakademiet. Hvad det præcis indeholder afhænger af bandet eller artisten og deres behov, drømme og ambitioner.

Nogen har brug for at få pudset deres sceneoptræden af, nogen har brug for all-round brancherådgivning, mens andre igen har brug for den helt rigtige producer. Nogle gange har de brug for det hele. Bandakademiet sørger for at sætte bandet sammen med de rigtige samarbejdspartnere, og hjælper også med at forhandle kontrakter på plads, når de når dertil.