Music Maker 2016 var en succes

Der var stor tilfredshed blandt deltagerne på Bandakademiets årlige Music Maker forløb. 92 % vil anbefale forløbet til andre og langt de fleste oplever, at de har fået flere værktøjer og er blevet bedre til at skabe musik.

“Sindssygt givende”, “en uforglemmelig oplevelse“ og “et bombardement af inspiration”, er bare et par af de statements, som årets Music Maker deltagere har udtalt om Bandakademiets intensive forløb for unge, talentfulde sangskrivere og musikskabere. 

Formålet med Music Maker er, at deltagerne skal blive bedre til at skrive sange og skabe musik. Gennem fire dage bliver de derfor udsat for et tæt program med inspirerende og udfordrende oplæg, workshops og øvelser, og ikke mindst modtager de 1-1 coaching af nogle af landets bedste musikere og producere. Og det ser ud til at virke. 

“Music Maker har været en fantastisk inspirerende uge fyldt med musikalsk sparring, møder med andre i samme position som én selv og ikke mindst en masse lærerige dage,” mener Teis Zacho, elektronisk musiker og deltager på campen. 

Solisten Karen Juhl er helt enig: 

“Musik Maker var fire dage fyldt med begejstring, glæde og seriøsitet omkring musik og sangskrivning. Mellem dygtige instruktører og ambitiøse meddeltagere har der været rum til at nørde, dele og lytte. Og selvfølgelig lave masser af ny musik,” siger hun. 

Flot evaluering

De to deltagere står dog langt fra alene med deres rosende ord. Ud af de i alt 26 deltagere svarer i et spørgeskema 25 ‘ja’ på spørgsmålet om, hvorvidt de oplever, at de efter de fire dage på Music Maker har fået flere metoder/værktøjer til at skabe musik. Og 24 ud af 26 føler, at de er blevet bedre sangskrivere og musikskabere. 

“Det kan ikke beskrives, hvor meget man rykker sig,” kommenterer en deltager anonymt i spørgeskemaet. 

Solisten Andreas Schmidt Eriksen mener, at Music Maker er så givende, fordi deltagerne bliver taget alvorligt:

“Man lærte ikke bare at skrive musik, men hvordan man skrev musik som et arbejde. Man har lært, hvordan man holder tempo og struktur i sin sangskrivning, og hvordan man skal tænke sit publikum ind i det. Pragmatisk uden overhovedet at gå til angreb på ens integritet. Cadeau!,” lyder det fra ham. 

92 % af deltagerne svarer, at de vil anbefale forløbet til andre. Derudover får stort set alle workshops og instruktører en flot vurdering og høje ’karakterer’.

Yderst tilfreds med resultatet

“Vi er utroligt glade for den positive tilbagemelding fra deltagerne. Når alle aktiviteterne får så flotte vurderinger og deltagerne føler, de er blevet bedre til at skabe musik, så har vi nået vores mål og kan ikke andet end at betegne Music Maker 2016, som en succes,” siger Marianne Fruergaard, leder af Bandakademiet.  

Det var tredje gang, at Music Maker blev afholdt og i alt deltog 26 unge sangskrivere og musikskabere fra hele Sjælland. I 2016 bestod Music Maker af 11 kvinder og 15 mænd fordelt mellem bands, solister og elektroniske musikere.  

Instruktørerne på året forløb var: Michael Møller (Moi Caprice og The Mountains), Christian Hjelm (Figurines, solist), Cæcilie Trier (Choir of Young Believers og Chimes & Bells), sangskriver og producer Thomas Stengaard (Cisilia, Dúne og Carpark North) og den australske komponist, producer og DJ Jane Arnison (Jon Dark, Evvol). Alle instruktører var til stede alle dage. Derudover holdt forfatter Pablo Llambias en tekst-workshop for deltagerne. 

Music Maker fandt sted på og i samarbejde med Roskilde Gymnasium. Bandakademiet og Music Maker er støttet af Roskilde Kommune og Kulturregion Midt og Vestsjælland.