Music Maker Co-write

Music Maker Co-write er et unik tilbud til talentfulde sangskrivere og producere mellem 18-30 år, der drømmer om at skrive det nye store hit eller den næste store klassiker. Niveauet er højt, og deltagerne skal findes blandt den øverste del af vækstlaget - fremtidens hit-magere og professionelle sangskrivere.

Music Maker Co-write er en ambitiøs sangskrivningscamp for fremtidens hitmagere og professionelle sangskrivere, hvor fokus er på at skrive sange sammen. Ikke bare med de øvrige deltagere, men også med campens internationale instruktørgruppe. 

Alle instruktørerne er professionelle sangskrivere og musikskabere, som har skrevet sange, der har solgt i milliontal internationalt, eller som står bag store danske hits og kunstnere.

 

Ansøgningsfrist 1. oktober 2018

Ansøgning sendes til: musicmaker@roskilde.dk

Hent ansøgningsskema her

 

Music Maker 2018

Vi blev udfordret og inspireret og fik lavet noget mega fedt musik. Stemningen og sammenholdet gjorde virkelig meget for oplevelsen, og jeg tog hjem utroligt glad og inspireret og med nogle fede sange i baggagen. På campen skrev vi blandt andet den første version af en sang, som senere blev min første single med Sony Music.
— Rosa Strandfort, deltager 2017
  • Music Maker finder sted 23.-26. november i Helsingør

  • Obligatorisk introdag for alle deltagere 11. november i Roskilde

  • Det koster 500 kr. at deltage i tilskud til overnatning og forplejning

  • Deltagerne indlogeres på Helsingør Vandrehjem med tjek-ud tirsdag 27. november

  • I alt er der plads til 24 deltagere

  • Vi leder efter deltagere fra hele landet. En del af pladserne er reserveret til kvalificerede deltagere fra Musikmetropolens 13 kommuner (Frederikssund, Ballerup, Albertslund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre.)

 

Hvem kan søge…

Campen leder efter talentfulde sangskrivere og producere mellem 18-30 år, som har erfaring med at skrive sange og skabe musik. De er dygtige til det, men vil gerne blive endnu bedre, og de vil gerne samarbejde med nogle af de bedste internationale og danske sangskrivere og producere for at tage næste skridt i deres udvikling som sangskrivere.

Campen er både for dem, der selv er kunstnere og performere, for dem, der helst vil slippe for at stå på en scene og for dem, der gerne vil producere og lave beats. Nogle spiller måske et eller flere instrumenter, andre bruger kun computeren som instrument og værktøj til at lave musik.

Man skal være til stede alle dage på campen samt introdagen.

 

Ansøgningsfrist 1. oktober 2018

Ansøgning sendes til: musicmaker@roskilde.dk

Hent ansøgningsskema her

 

Hvad går det ud på

Jeg tog på Music Maker Camp, fordi jeg tænkte, det kunne være super sjovt, men jeg havde på ingen måde regnet med, at det ville vende hele mit liv på hovedet. På campens fire dage mødte jeg min nuværende kæreste, min roomie og min publisher. Et år senere er jeg ved at signe en pladekontrakt med mit soloprojekt Nosaint. Jeg anbefaler stærkt at søge, da det foruden at være nogle sindssygt fede dage, kan blive en kickstarter til ens karriere.
— Jeppe Steenfeldt-Jensen, deltager 2017

Målet med campen er, at deltagerne bliver endnu bedre til deres håndværk, og at de lærer en række effektive metoder til deres sangskrivning. Og så er målet selvfølgelig at skrive en flok super gode sange – og måske endda kommende hits. Andre vigtige mål er at få etableret et stærkt netværk både til professionelle branchefolk og til andre ligesindede sangskrivere og producere i hele Danmark. 

Co-writing er det gennemgående princip på campen og det betyder, at deltagerne hver dag bliver inddelt i grupper og sammen skal skrive en sang med udgangspunkt i dagens pitch. 

Instruktørerne er med til at skrive sammen med deltagerne, og det er deres opgave at guide, komme med inputs og feedback og hjælpe deltagerne med at blive endnu bedre til at skrive musik, der sælger. 

Der vil desuden være besøg og inspiration fra danske og internationale musikbranchefolk.

 

Ansøgningsfrist 1. oktober 2018

Ansøgning sendes til: musicmaker@roskilde.dk

Hent ansøgningsskema her

 

Instruktørerne i 2018 er... 

Thomas Stengaard, der blandt andet har co-writet/produceret Cisilias kæmpehit “Vi To Datid Nu”, co-writer på Emmelie de Forests Eurovision-vindersang “Only Teardrops”, samt produceret og skrevet for navne som Carpark North, Dúné, Pharfar mfl. Han er signet på Tysklands største indie publisher, Budde Music og er en veletableret producer/writer i Tyskland. 

Maria Marcus, svensk producer og sangskriver, der bl.a. står bag flere millionsælgende hits i Japan og Korea. Hun arbejder blandt andet med den japanske superstjerne Namie Amuro, der sælger albums på lige linje med Taylor Swift og The Beatles. Derudover står Maris Marcus bag musikken til flere store film, TV-serier og dokumentarer.

Michelle Leonard, oprindeligt britisk, men bosat i Berlin. Har skrevet flere sange, der har floreret på de europæiske hitlister, samt leveret musik til reklamer, film og tv-produktioner. Hun er underviser på den tyske sangskrivningsuddannelse Popakademie, og har derudover været dommer på Popstars i Tyskland. 

Frederik Thaae, dansker, men bosat i LA, hvor han arbejder som komponist, producer og musiker. Han står bag bandet A Kid Hereafter, ligesom han har skrevet med og produceret for danske artister som Aqua, Sys Bjerre og Giana Factory foruden en lang række internationale navne som Michelle Branche, Aria og Dreamers. 

Robyn The Bank (USA): Fremadstormende, urban artist og sangskriver fra Houston, Texas, der blandt andet har arbejdet sammen med Carlos Santana.

 

Ansøgningsfrist 1. oktober 2018

Ansøgning sendes til: musicmaker@roskilde.dk

Hent ansøgningsskema her

 

Music Maker Camp var en enormt legesyg og lærerig camp. Folk var helt vildt dygtige, og jeg fik en masse nye venner og kontakter. Flere ser jeg stadig et helt år efter. Man bliver udfordret på kryds og tværs af genrer og sammensætninger af mennesker, og det er bare en uvurderlig erfaring, man kan tage med sig i sin egen sangskrivning og til sessions i fremtiden.
— Christine Kiberg (Ea Kaya), deltager 2017

Music Maker 2017

Music Maker Co-write fandt sted første gang i 2017. Navne som Aksglæde, Moody og Ea Kaya samt medlemmer fra Ultramarin og We are the way for the cosmos to know itself deltog sammen med en række andre talenter, der alle er godt i gang med at etablere sig på den danske musikscene som artister eller producere.

Campen var en stor succes målt på tilfredse deltagere. Derudover er flere af sangene fra campen efterfølgende blevet udgivet.

 

Hvem står bag

Music Maker Co-write er et samarbejde mellem Musikmetropolen, Helsingør Kommune og Bandakademiet.

Musikmetropolen er en del af Kulturmetropolen, der er Danmarks største kulturaftale mellem 13 sjællandske kommuner og Kulturministeriet. 4Sound er sponsor på udstyr. Campen er herudover finansieret af Helsingør Kommune, DPA og Musikmetropolen via Kulturaftalen.

Har du spørgsmål, så kontakt: 

Thomas Stengaard, programansvarlig instruktør & pro-writer: Tlf. 23 20 12 85 og email: thomasstengaard@me.com eller Marianne Fruergaard, leder af Bandakademiet og projektchef i Musikmetropolen. Tlf. 30 84 12 32, mariannef@roskilde.dk