OPTAKT - et karriere og udviklingsforløb af teamet bag KarriereKanonen.

katinka_andersBachmann2.jpg

Optakt er et nyt talentudviklingsforløb for udøvende artister, sangskrivere, producere og musikere der giver alle chancen for at følge i fodsporene på navne som The Minds of 99, Katinka, Benal og Djames Braun. Forløbet starter ud med en række aftener i efteråret. Det er gratis at deltage.

Hvordan kommer man ud over scenekanten, hvad skal der til for at blive en bedre sangskriver, og hvordan sælger man sit projekt, så andre gider lytte med? Det er et par af de spørgsmål, som Bandakademiet sætter spot på med det nye talentudviklingsforløb Optakt, der er rettet mod artister, sangskrivere, producere og musikere.

Gennem en række inspirationsaftener er målet at højne niveauet blandt deltagerne og give dem et unikt indblik i musikbranchen.

Forløbet starter med disse inspirationsaftener, hvor der vil være oplæg af en række personligheder fra den danske musikbranche under overskrifter som “Stage og performance”, “Sangskrivning og produktion” og “PR og kommunikation”. Inspirationsaftenerne er det første af tre led i forløbet. De andre to led er praktisk orienterede workshops samt mulighed for et intensivt og individuelt forløb for en række udvalgte deltagere. Nærmere information om de to sidste led vil blive givet til inspirationsaftnerne.

Bandakademiet er partner på KarriereKanonen og er hvert år med til at udvælge 12 deltagere blandt flere tusind ansøgere fra hele landet. De udvalgte - som blandt andet har talt The Minds of 99, Katinka, Benal og Djames Braun - får airplay på DR og spillejobs på festivaler, men de kommer også igennem et talentudviklingsforløb, der er med til at give dem de bedste forudsætninger for at kunne skabe en professionel musikkarriere.

Talentudviklingsforløbet vil Bandakademiet nu udbrede til flere og inviterer derfor alle interesserede til at deltage i Optakt.

Forløbet er en del af Alle tiders musikby og er forankret i Roskilde men er åbent for alle interesserede uanset geografi.

Tilmelding, datoer og program

INSPIRATIONS AFTENER

Første led i forløbet er en række inspirationsaftener som er gratis og åbne for alle.

Obs: der vil blive opkrævet et no-show fee på 200kr.

Herunder findes tilmeldingslinks til de enkelte inspirationsaftener:

•      10. oktober 2018 - PR og Kommunikation (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 1

•      31. oktober 2018: Tekster og lyrik (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 2

•      14. november 2018: Stage og performance (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 3

•      28. november 2018: Generel musikbranche forståelse (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 4

•      12. december 2018: Sangskrivning og produktion (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 5

•      19. december 2018: Professionelle samarbejder & kontrakter (Afholdt)

Læs om programmet her: Inspirationsaften 6

WORKSHOPS

Andet led i forløbet er 4 praktiske workshops i foråret 2019 med temaerne:

Det er ligeledes gratis at deltage i workshops men kræver at man sender en “motiveret ansøgning” til bandakademiet.

Ansøgningen må max fylde 10 linjer og skal beskrive projekt / band samt et par ord om hvorfor man har lyst til at være en del af de fire workshops. Man optages dermed til alle 4 workshops og kan ikke blot vælge én.

Ansøgningen sendes senest 19. december på mail til jeppev@roskilde.dk

Alle workshopdeltagere vil få direkte besked inden nytår.

Spørgsmål kan rettes til Jeppe Vingum på jeppev@roskilde.dk / Tlf: +4523813931

Forløbet er støttet af Statens Kunstfond og Roskilde Kommune.

Bandakademiet er skrevet ind i Musikbystrategien, Roskilde – Alle Tiders Musikby.

Baseret på Bandakademiets succes og resultater i forbindelse med bl.a. Karrierekanonen ønsker Bandakademiet at udvide metodikken og de gode erfaringer til at udvikle nye, nationale tilbud samt en styrket lokal indsats på ryggen af det nationale tilbud og derigennem blive en vigtig drivkraft i Alle Tiders Musikby.