Bands & Artister

Tager man et kig på de bands og artister, der har været igennem et forløb hos Bandakademiet, er der flere navne, der har formået at træde ind på den danske musikscene og gøre sig overordentligt positivt bemærket.

Bandakademiet har siden 2006 været med til at udvikle den nye generation af dygtige bands og musikere i Danmark. Seneste skud på stammen er Vild $mith og The Minds of 99, der begge vandt KarriereKanonen i 2013. På bare et år er det lykkedes dem at udgive anmelderroste debutplader, få gedigen airplay og en pladekontrakt med henholdsvis Universal og No.3. Derudover er The Minds of 99 blevet udråbt som Danmarks næste store rockband, Statens Kunstfond har valgt deres debutalbum til et af de bedste musikalske værker i 2014, og de har fået op til flere nomineringer ved både DMA, Gaffa Awards og Steppeulven.

I 2012 arbejdede Bandakademiet med blandt andre dancehall-duoen Djämes Braun, som siden har skabt flere landeplager, som ’Duft af Bacone’, ’Farlig Tiger’ og senest ’Fugle’. Lasse Kramhøft fra gruppen er også blevet tilføjet listen over Bandakademiets coaches.

Det calypso-inspirerede band The Eclectic Moniker var i 2011 igennem et forløb hos Bandakademiet. De underskrev hurtigt en pladekontrakt med A:Larm efter de vandt KarriereKanonen og har siden udgivet to albums. Gennembrudshittet ‘Easter Island’ blev ikke bare Ugens Uundgåelige på P3, men nåede også i top fem over mest spillede sange på P3 og P4 i 2012.

Rubberhead Banditz kalder sig i dag New Politics. Bandet samarbejdede med Bandakademiet i 2009, og siden er det lykkedes dem at skabe sig en karriere i USA. Bandet har blandt andet spillet koncert på den anerkendte festival South by Southwest og har turneret med navne som Limp Bizkit, Pink og Panic! At the Disco.

 

Bands & Artister gennem årene